Instrukcje techniczne

Usuni臋cie

Powr贸t do listy

Z funkcji usuni臋cia danych identyfikacyjnych ucznia nale偶y skorzysta膰聽tylko聽w przypadku b艂臋dnej rejestracji ucznia na li艣cie uczni贸w.

Ucznia mo偶na usun膮膰 po zaznaczeniu danej osoby na聽li艣cie uczni贸w (checkbox po lewej stronie listy)聽lub po wej艣ciu do podgl膮du szczeg贸艂贸w wybranego ucznia.

Z listy uczni贸w mo偶na usun膮膰 jednego lub wielu uczni贸w 鈥 w tym celu nale偶y zaznaczy膰 wybrane osoby, a nast臋pnie klikn膮膰 ikonk臋聽KOSZA, kt贸ry pojawi si臋 w prawym g贸rnym rogu listy uczni贸w (KOSZ聽jest widoczny dopiero po zaznaczeniu przynajmniej jednego ucznia).

okno z widokiem na List臋 uczni贸w z wybranymi uczniami oraz oznaczonym symbolem kosza

W przypadku usuwania pojedynczego ucznia mo偶na t膮 czynno艣膰 wykona膰 po wej艣ciu w聽podgl膮d szczeg贸艂贸w wybranego ucznia.

okno z widokiem na zak艂adk臋 dane identyfikacyjne z oznaczonym symbolem kosza

Aby usun膮膰 ucznia nale偶y klikn膮膰 opcj臋聽KOSZA znajduj膮cy si臋 w prawym g贸rnym rogu okna.

Pojawi si臋 okno z pytaniem o potwierdzenie usuni臋cia ucznia.

Po zaznaczeniu pola 鈥濺ozumiem, 偶e usuwam wszystkie dane o uczniu z podmiotu i 偶e jest to proces nieodwracalny.鈥 przycisk聽USU艃聽pod艣wietli si臋 na czerwono.

okno potwierdzenia usuni臋cia ucznia

Po jego klikni臋ciu, dane ucznia zostan膮 usuni臋te. Usuni臋cie danych zostanie potwierdzone komunikatem na dole strony:聽Operacja zako艅czona pomy艣lnie.

Z listy uczni贸w mo偶na te偶 usun膮膰 kilku uczni贸w jednocze艣nie 鈥 w tym celu nale偶y zaznaczy膰 wybrane osoby, a nast臋pnie klikn膮膰 opcj臋聽KOSZA, kt贸ry pojawi si臋 w prawym g贸rnym rogu listy uczni贸w.

Z przygotowanej listy mo偶na usun膮膰 danego ucznia klikaj膮c znak聽x聽obok wybranego ucznia.

okno usuni臋cia uczni贸w z oznaczon膮 opcj膮 X

Po zaznaczeniu pola 鈥濩zy na pewno chcesz usun膮膰 dane tego ucznia/wychowanka?鈥 przycisk聽USU艃聽pod艣wietli si臋 na czerwono 鈥 stanie si臋 aktywny.

okno potwierdzenia usuni臋cia uczni贸w

Po jego klikni臋ciu uczniowie zostan膮 usuni臋ci, a na dole strony wy艣wietli si臋 komunikat:聽Poprawnie wys艂ano 2 z 2